Werkwijze

We opereren vanuit gelijkwaardigheid en zijn in staat om te motiveren, inspireren en te verbinden.
Fikri el Makrini
Eigenaar
Foto-alleen-scaled

Aandacht voor iedereen

Onze werkwijze

SosyTraining helpt statushouders graag om hun weg te vinden in Nederland. Zowel letterlijk als figuurlijk. Door middel van intensieve individuele begeleiding en groepstrainingen gaan onze trainers en (job)coaches met hen aan de slag. We bouwen een vertrouwensband op om samen stappen richting passend werk en duurzame participatie te zetten. De culturele achtergrond, persoonlijke motivatie en motieven van de statushouder spelen een grote rol. Zij bepalen voor een groot deel hun eigen resultaat. Wij herkennen en erkennen dit en spelen vervolgens flexibel in op de mogelijkheden van de statushouders. 

We laten niet snel los. We voelen ons betrokken. Nazorg vinden we belangrijk. Net als de financiële gevolgen ten aanzien van werk. We gaan zorgvuldig te werk en zorgen dat de statushouder de juiste begeleiding krijgt.

Oog voor culturele achtergrond

Bruggenbouwers

Alle trainers zijn ervaringsdeskundigen met dezelfde achtergrond als de statushouders. Daardoor begrijpen wij als geen ander de verschillen in cultuur en leefwereld. We slaan een brug tussen twee culturen. We spreken dezelfde taal en focussen op het Nederlands. Zo begrijpen en spreken statushouders de taal steeds beter. We informeren, activeren, motiveren en stimuleren zelfstandigheid en het zelforganiserend vermogen.

We ondersteunen in alle zorg- en arbeidsmarktvraagstukken en maken statushouders bewust van hun eigen mogelijkheden, wensen en kansen. Met altijd ons doel voor ogen om zelfredzaam te zijn en actief mee te doen in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. We overbruggen de verschillen en focussen op de kansen. Onze trainingen en begeleidingtrajecten zijn gericht op het wegnemen van hindernissen en obstakels. Dat doen we proactief, interactief en cultuursensitief.

Daarom zijn onze trainers met recht bruggenbouwers voor statushouders op weg naar een succesvolle inburgering.

Muslim businesswoman presenting in an office meeting

Samen kunnen we meer!

Ons Team

GEDREVEN, PERSOONLIJK EN ERVARINGSDESKUNDIG TEAM

SosyTraining werkt samen met een uitgebreid team van gedreven en ervaren trainers en begeleiders. Ze vertalen de behoeften van de statushouder naar persoonlijke begeleiding die past. 

about-us-02-image-box-02

Doelgericht en efficiënt

Door statushouders niet alleen te informeren, maar ook te activeren en te motiveren, verkleinen we hun afstand tot de arbeidsmarkt en vergroten we hun kans op succesvolle inburgering.
about-us-02-image-box-01

Cultuursensitieve begeleiders

We zijn ervaringsdeskundigen met dezelfde achtergrond, waardoor wij de verschillen in cultuur en leefwereld als geen ander begrijpen. We bevorderen de zelfstandigheid en het zelf organiserend vermogen van de statushouder.
about-us-02-image-box-03

Maatwerk

Ons team levert maatwerk, want iedere statushouder heeft een eigen geschiedenis en toekomstbeeld. We trainen en coachen op een manier die past bij de individuele behoefte van de statushouder.

Onze partners