VCA Anderstaligen

Sosoytraining zet in op ondersteuning door meertalige VCA docenten in het aanleren van basisprincipes van ‘veilig werken in Nederland’.

Taalverbetering en maatwerk

Training- en begeleiding VCA Anderstaligen

Veel statushouders zoeken een baan waar veiligheid van groot belang is. Hun taalniveau Nederlands is vaak onvoldoende om te slagen voor een regulier (Nederlands) VCA-examen. VCA-Infra kent bijvoorbeeld geen examen in Farsi of Tigrinya. Deze groep zal zich verder moeten verbeteren in de Nederlandse taalbegrippen om VCA-certificaat te behalen en de stap naar werk te kunnen maken. 

fEKO_2162
Persoon kijkend naar de leraar

Cultuursensitieve aanpak

Blended E-learning VCA

We bieden deze training aan via blended e-learning. Via een speciale e-learning bestudeert de deelnemer de VCA-informatie, zowel in de eigen taal als het Nederlands. Aanvullend is er wekelijks fysiek en/of online contact met een meertalige VCA-docent, die persoonlijke aandacht geeft en vragen beantwoordt. Om de kans van slagen te vergroten, bieden we dit traject zoveel mogelijk als maatwerk aan. Met deze aanpak vergroten we de kans op een succesvolle inburgering.

Onze partners

Aandacht voor individu

Kenmerken Blended VCA

Cultuursensitieve aanpak

Door te werken met trainers met dezelfde achtergrond, brengen we veranderingen teweeg in de denkwijze van de statushouders omtrent de basisprincipes van “veilig werken in Nederland”.

Maatwerk

Wij denken graag mee en passen het traject op behoefte aan. We trainen en begeleiden op een manier die bij de statushouder past.

Behaal succes met SosyTraining

Wat doen we nog meer?