Werktraject

SosyTraining helpt statushouders de weg in Nederland. Zowel letterlijk als figuurlijk.

individuele coaching

Werktraject

Met individuele coaching scheppen we een vertrouwde omgeving, waarin de statushouder zich veilig kan ontwikkelen. Elke week bespreken coach en deelnemer de persoonlijke doelen. We komen ook bij de deelnemer thuis, zodat we zien en weten wat er op persoonlijk vlak speelt. Door de gezinssituatie mee te nemen in het traject, activeren we de deelnemer heel gericht, afgestemd op zijn leefomstandigheden.

workshop beschreven met letters
Krijtbordje met diverse vraagteksten

REalistiche verwachtingen

Intensieve begeleiding

Dit intensieve leer-werktraject wordt begeleid door ervaren coaches die deskundig zijn in de taal en cultuur van de deelnemers. Er worden realistische verwachtingen en haalbare doelen gesteld. Ook leren we de statushouders denken in kansen. We trainen sollicitatie- en werknemersvaardigheden. En zetten in op verbreding van het netwerk. Ook benaderen we actief werkgevers en gaan mee naar het sollicitatiegesprek.

Verder groeien

Vergroten zelfredzaamheid

Het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemer is een belangrijk onderdeel in het werktraject. Statushouders weten dan beter zelf hun weg te vinden als het traject is afgerond. Ze kunnen dan zelfstandig verder groeien in onze maatschappij. Onze inzet is een duurzame match tussen werkgever en de statushouder.

Man tekent contract met een grote pen

Onze partners

Cultuursensitief in eigen taal

Kenmerken begeleiding

Bruggenbouwers

Als bruggenbouwers verkleinen we de kloof tussen twee werelden. Dat doen we in hun eigen taal en op een cultuursensitieve manier, zodat ze écht begrijpen waar het over gaat.

Maatwerk

Onze begeleiding is gericht op het ondersteunen van statushouders naar duurzaam werk. De deelnemers leren praktische vaardigheden en krijgen een reëel beeld van de  kansen, mogelijkheden (en onmogelijkheden) en voorwaarden die de Nederlandse arbeidsmarkt te bieden heeft en stelt.

Ook geven we inzichten in de maatschappelijke en culturele verschillen. 

Behaal succes met SosyTraining

Wat doen we nog meer?